LOADING

About Us

Vă mai amintiți că aici s-a aflat cea mai bună măcelărie din Făgăraș, până la sfârșitul anilor 40 ai secolului trecut? Atunci, bunicii noștri, Fritz și Anni Balthes, ofereau aici fel și fel de delicatese. Era minunat mirosul de slănină afumată, de cârnați și șunci, care erau uscate în podul casei. Jos, în cramă era atelierul unde ucenicii și calfele harnice umpleau cârnații și sărau șuncile. Tot acolo erau depozitate murăturile, gemurile și conservele de fructe preparate de bunica Anni și mama Mitta. Mai târziu, după exproprierea comunistă, locul fostei măcelării s-a deschis o librărie și acolo unde e barul o ceasornicărie. În timpurile acelea întunecate, prelucrare cărnii a ocupat un loc important în viața familiei. Tata Laie îl ajuta pe socrul Fritz la tăiat animale „la negru” și împreună erau maeștrii în prepararea „Salamului de Sibiu”. Toată familia participa la treabă: se dădeau porci întregi prin mașina de tocat, se măcina piper și se curăța usturoi cu kilogramele.

Proaspăt, cinstit, din inimă” - acesta este motto-ul restaurantului La Fritz. Gătim cu ingrediente locale, alese cu grijă. De asemenea, acordăm mare importanță unei preparări meticuloase. La o mâncare bună, nu numai gustul ci și proveniența trebuie să fie calitative. De aceea procurăm ingredientele predominant din regiunea noastră și gătim exclusiv cu produse de înaltă calitate. Relaxați-vă și savurați la noi un mix de feluri din bucătăria internațională și specialități deosebite. Vrem să mergem pe drumuri noi. Prin călătoriile nostre în alte țări exotice, am fost fascinați de multe produse culinare tipice acelor locuri, de mirodenii și mirosuri exotice. Vrem să introducem unele dintre ele în meniul nostru și să aflăm pas cu pas ce specialități noi vă place să savurați. Conceptul meniului tradițional compus din aperitiv, fel principal și desert se dizolvă când apar pe masă mai multe feluri de mâncare mici și îmbietoare. Gustări creative cu arome variate sunt cele care ne vrăjesc simțurile!

Ne bucurăm să vă avem ca oaspeți!
Nikolaus și Gabrièle Greavu